Excursie bierbrouwerij Bavaria in Lieshout

Op zaterdag 30 juli zijn we met 17 collega’s op excursie bij Bavaria geweest. De ontvangst was bij het Brouwerijcafe Bavaria in Lieshout.
Na een paar drankjes zijn we in een treintje naar Bavaria gereden.
De gids begon te vertellen over de oprichting anno 1719 van Brouwerij ‘De Kerkdijk’, later genaamd Bavaria.
Daarna gingen we naar de oude mouterij en de nieuwe, de gids legde uit hoe het bierproces in zijn werk gaat.
Bavaria pompt zelf grondwater op 210mtr. diepte, deze wordt gefilterd en gezuiverd.
Het volgende proces wordt in werking gezet: mout-schroten-water-maischen-filteren-hop koken-filteren en boelen-gerst-gisten-suiker-bottelen.
Na dit proces is het bier klaar om geschonken te worden.
Na het zien van deze processen en proeven van water en bier in de verschillende processen zijn we door een lange loopbrug naar de ‘flessenafdeling’ gelopen.
Omdat de productielijnen stil lagen in het weekend, kregen we allemaal een 3D bril op om in het lijf van een flesje te kruipen zodat we toch konden zien hoe het bottelen verloopt.
Zo maakten we heel het proces mee van vullen van de flessen, stickeren, bierdopje erop, in een krat, in de vrachtwagen.
Daarna zijn we met het treintje weer terug gereden naar het Brouwerijcafe en hebben we de gidsen bedankt.
Na nog even wat gedronken en gekletst te hebben zijn sommige mensen naar huis gegaan en andere zijn nog blijven zitten en hebben hier nog lekker wat gegeten.
Het was een leuke middag !

Tiny van de Vleuten.

 

Geen reactie's

Geef een reactie